Az élet megjelent és mi láttuk!

1.Ján.1,2 „Az élet megjelent és láttuk és tanúbizonyságot teszünk róla és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál volt és megjelent nekünk.”

Életre tervezve. Hazafelé menet egy cég szlogenjét láttam kiírva. ’Életre tervezve!’ Az emberek megpróbálnak olyan dolgokat tervezni, ami segíti őket a hétköznapokban, amelyek hosszú életűek, sokáig bírják, minőségi termékek.

Minket az Úr már fogantatásunk előtt kigondolt, eltervezett. Jó terve volt velünk, az életre alkotott minket. Örökkévaló életre. Tökéleteset alkotott, amikor minket kigondolt, megtervezett és éltre hívott. Arra teremtett, hogy örökké éljünk Ő vele közösségben. Úgy alkotott, hogy a saját Szellemét osztotta meg velünk és mindent a rendelkezésünkre bocsát, ami az Övé.

Az ördög azért jött, hogy meglopjon, tönkretegyen, megöljön. Ez a terve, ez a célja velünk. Jézus Krisztus pedig az élet teljességét adja nekünk. A mi döntésünk, hogy kire hallgatunk, kinek engedünk. De hiába üvölti az ördög a maga hazugságait, Isten szeretete sokkal hangosabban kiált! A mi Mennyei Atyánk szeretete olyan erőteljes Szó, ami utat készít a szívekhez akkor is, ha azok a teljes pusztaságban vannak is. Kiáltó Szó – a szeretet, az elfogadás, a megbecsülés, a bátorítás szava, ami nem hagy érintetlenül, ami szabad utat szerez, szabadulást hoz.

Az Atya szeretete közel húz magához, egészen a trón elé, ahol mint Király uralkodik, és ahol nem kérdés, hogy minden hatalom és dicsőség az Övé. Bevon az Ő jelenlétébe és kijelenti az Ő hatalmát nekünk, belepecsételi a szívünkbe. Ott a trón előtt, a Király jelenlétében megértünk dolgokat. Megértjük, hogy kik vagyunk mi, megértjük mire lettünk teremtve, és megértjük azt is, hogy ha nagy dolgokat várunk, annak nagy ára van. Megértjük, hogy amikor készek vagyunk nagy árat kifizetni, akkor nagy dolgokat fogunk látni!

Arra az életre lettünk teremtve, ami Ő benne van. Ez az igazi élet. Jézus Krisztus az Élet. És megjelent, és mi megláttuk az Ő dicsőségét, és az életünk erről tesz bizonyságot. Erről beszélünk, ez motivál, ezért élünk, erre nézve hozunk döntéseket – és emiatt született meg bennünk a vágy, hogy mindent megtegyünk azért, hogy Nekik, másoknak is közösségük legyen Vele, hogy ők is megismerjék Őt.

Az a célunk, hogy megismerjük és betöltsük azt az elhívást, amire a mi Királyunk küld. Olyan szíveket keres az Úr, akik IGEN-t mondanak neki, akik készek letenni az életüket és azt az életet élni, amit az Úr készített el számukra. Akik készek Krisztussal együtt meghalni – de tudjuk, hogy aki feltámasztotta Jézus Krisztust a halálból, minket is megelevenít a feltámadás erejével. Olyan életet nyertünk meg Krisztusban, ami továbbadható! Jézus Krisztus a halálával megsokszorozta az életét, és sok gyümölcsöt terem azóta is – és ez így működik tovább. Mindenki, aki kész letenni az életét az Úrért, és kész letenni az életét másokért, az megláthatja ezt a megsokszorozódást.

Minden alkalommal, amikor, mint gabonamag kerülünk a földbe, mindent odaadunk az Úrért, az Ő Királyságáért, hogy az Ő akarata legyen meg, amikor az életünket nem kíméljük, amikor az időnket, javainkat, pénzünket, kapcsolatainkat, mindent az Úr oltárára teszünk, amikor egymásért letesszük az életünket – ilyenkor a szövetség ereje növekszik. Ilyenkor felszabadul Isten természetfeletti ereje és a Menny szabadon lejut a Földre, mert az áldozat felszabadítja a Menny tüzét.

Legyen így az előttünk álló időszakban. Legyen Istennek tetsző élő áldozat az életünk, és szabadítsuk fel a Menny tüzét Magyarországra!